آموزش و پرورش در عصر ساسانی
کد مقاله : 1274-CNF
نویسندگان
ایوب گراوند *
استادیار گروه مدیریت. دانشکده مدیریت.دانشگاه پیام نور تهران،ایران
چکیده مقاله
همه ی انسانها از بدو تولد تحت تعلیم و تربیت قرار می گیرند. بدین صورت که یاد می گیرند مطابق با جایی که زندگی می کنند حرف بزنند و رفتارکنند .بنابراین آموزش هر فرد با توجه به اینکه در چه زمان و مکانی زندگی کرده متفاوت است. قطعا آموزش در دوران باستان با هر دوره دیگر تفاوت های زیادی داشته است.اینکه آموزش و پرورش در دوران باستان و مخصوصا در دوران ساسان چگونه بوده است؟ سوالی بوده که همواره مطرح شده است.
در ایران باستان آموزش دینی اهمیت زیادی داشته و معلمان هم، همان مغان و موبدان بوده اند. در جامعه ساسانی افراد ابتدا در خانواده آموزش می دیدند و سپس از سن 5 تا 7 سالگی وارد مدرسه می شدند.

بعد از آن به فرد آموزش های مختلفی مانند ستاره شناسی دروس نظامی و...داده می شده است . محل تحصیل ابتدا آتشکده ها بوده، رفته رفته مدارس به وجود می آیندو در اثر عوامل مختلفی نظری: پیروزی شاپور اول و امپراطور روم ،گسترش شهرسازی و...دانشگاه جندی شاپور به وجود می اید و آموزش عالی گسترش می یابد. پزشکی به این دلیل که سلامت افراد را تامین می کرد همواره مورد توجه بوده و ریشه ی پزشکی به یونان باستان برمی گردد. در بیمارستان جندی شاپورعلاوه بر پزشکان ایرانی ،پزشکان نسطوری و هندی هم حضورداشته اند. دبیری نیز از مشاغل مهم دوره ساسانی محسوب می شده است. آنها خطوط مختلف را آموزش می دیدند و دبیران خوب به دربار راه پیدا می کردند و مشغول به کار می شدند.
کلیدواژه ها
کلید واژه:آموزش و پرورش- ساسانیان- پزشکی -جندی شاپور-دبیران
وضعیت: پذیرفته شده